Gyümölcsöző testvérvárosi kapcsolat a lengyel Kosciannal

A lengyel Koscian térségből, testvérvárosunkból júliusban két delegáció is látogatott Sümegre. Henryk Bartoszewski polgármester, a megyei tűzoltóparancsnok és a kosciani iskola igazgatónője meglátogatták az itteni Tűzoltótáborban részt vevő lengyel diákokat.

A lengyel delegáció tagjai is kivették a részüket a gyerekek programjából, együtt kirándultak és strandoltak a gyerekekkel. A Szent Jakab napokra pedig hivatalos delegáció látogatott városunkba. Vendégül láttuk az ottani alpolgármestert, a helyi tűzoltó parancsnokot és a Képviselő-testület bizottságainak elnökeit. Megnézték a Palota kiállításait, bort kóstoltak, nagy érdeklődéssel részt vettek a vasárnap délelőtti Hubertus misén is. Ezen kívül pedig vendégeskedtek az ukki falunapon, fürödtek Kehidakustányban, ami azért is jelentett nagy élményt a számukra, mivel Lengyelország nem olyan gazdag termálvizekben, mint kis hazánk.

A vendéglátást hamarosan viszonozhatják is, hiszen városunkból 5 főt meghívtak augusztus közepére a Scsihovói Tűzoltófecskendő-találkozóra. Reméljük a testvérvárosi kapcsolat továbbra is hasonlóan aktív és gyümölcsöző marad.