Bölcsődével bővül az óvoda

Negyven napirendi pontot tárgyalt meg a képviselő-testület legutóbbi ülésén. Elhangzott: idén 84 beadott pályázatból 35 nyert, ösz-szességében 120 millióval gazdagítva a várost.

A bölcsődei csoport indítása már egyenesben van, rekordidő alatt elkészült a szakmai program. A polgármesteri hivatal és az önkormányzati intézmények dolgozói számára új premizálási rendszert vezetnek be a közeljövőben. Az előterjesztés szerint a megnyert pályázatok pénzértékének függvényében külön javadalmazásban részesülnek a hivatali és önkormányzati dolgozók.

A képviselő-testület támogatta a Kompanik Zsófia Óvoda létszámbővítését. A megyei fenntartásban működő Kisfaludy iskolában két új osztály indítása személyi és tárgyi feltételeinek biztosításához 2 millió 340 ezer forintot igényelt az intézmény. A testület a tárgyi feltételek (az igényelt összeg 50 százaléka) biztosításának finanszírozását ígérte meg, a személyi feltételek anyagi fedezetét a fenntartótól remélik. A József Attila utca folytatásában létesült telkek végre térképre kerültek. A hozzá tartozó víz- és csatornahálózat kiépítésére közbeszerzés keretében kerülhet sor, a versenybe három cég nevezését fogadta el a testület. A Simon utca aszfaltozását a legkedvezőbb ajánlatot adó Euro Aszfalt Kft. végezheti. A leghosszabb sümegi utca burkolatfelújításához 16 millió forint támogatást nyert a város. Támogatta a város tervét a területfejlesztési minisztérium, így megrendezik a négynapos sümegi nyári zenei fesztivált, melytől a turisztikai vonzerő növelését remélik. Szóba került, hogy a helyi ruhagyár két hónapja nem fizetett bért dolgozóinak. Dr. Rédei Zsolt elmondta: a gyár vezetői meg-ígérték a bérek mielőbbi rendezését, és a kapacitást sem kívánják csökkenteni. A polgármester a beiskolázásban segítséget ígért az érintett családoknak.