Új helyre költözött a városi televízió

  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/neplap/neplap.net/veszprem/sumeg/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/neplap/neplap.net/veszprem/sumeg/includes/unicode.inc on line 311.
  • : preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/neplap/neplap.net/veszprem/sumeg/includes/unicode.inc on line 311.
Új helyre költözött a városi televízió

A városi tv-t üzemeltető Infonext Kft. a régi Mozi felújított épületében kapott helyet. Az ünnepélyes átadásra augusztus 22-én, pénteken került sor.

Az épületet az 1950-es években építették filmszínháznak. Így Sümegnek előbb volt „igazi” mozija, mint a szomszédos Tapolcának vagy Ajkának. Egészen 1989-ig járhatott ide Sümeg és a térség lakossága filmet nézni. Majd a mozit egyre inkább kiszorította a videókazetta, és a különálló sümegi mozi elvesztette létjogosultságát, beolvadt a Művelődési Ház kínálatába. Az azóta elmúlt közel 20 évben több kísérlet is született, hogy megtalálják az épület szerepét. Mindeddig sikertelenül.
A városi tv üzemeltetésével megfelelő funkciót kapott végre az épület. A felújított, korszerű stúdióval ellátott létesítmény ki tudja elégíteni mindazon igényeket, amik a médiaszolgáltatáskor felmerülnek.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

http://recklamal.blog.hu/2011/01/05/a_lakodalmas_rock_lenyomja_a

"A régi olvasók tudják, rettenetesen elégedetlen vagyok a kábelszolgáltatóval. A viszály a digitális tv körüli mizériával kezdődött, és aztán pedig a drága programcsomag felhígításával folytatódott.
A 2011-es év beköszöntével újabb mélységet sikerült elérni. Ez egyben kifejezi azt is, mit gondol a T-Kábel az előfizetőiről.
Az a tendencia, hogy a tartalmas külföldi csatornákat magyar nyelvű gagyikra cserélik, egyértelmű üzletpolitika a szolgáltatónál. Lassan négy éve nincs egy német nyelvű sem (a fénykorban, jó tíz éve még hat német adót lehetett fogni), és most már csak a CNN maradt. Minden más elesett.
Utolsó előttiként január 1-jével a BBC Entertainment - leánykori nevén BBC Prime - helyére a Muzsika TV-t sikerült betenni.
Nem tudom, kell-e ehhez bármit is hozzáfűzni. Azon kívül persze, hogy a jó édesanyjukat!
Elveszik a BBC-t, érted? És helyette mit adnak? A tíz éves, eredetileg is szar Koóstolókat ismétlő sramlicsatornát!
De legalább van Story 5-ünk is. Nagy szükség volt egy újabb olyan csatornára - a Romantica és Story 4 mellé - ahol mexikói szappanoperákat adnak 24/7. A Zone Club helyére tették be, amelynek volt egy-két olyan műsora, amit néztem (volna).

Természetesen erről sem kérték ki a véleményünket, sőt nem is tájékoztattak. De ez a T-Kábeltől már megszokott.

Gondolom, hamarosan tudományosan megállapítják, hogy nem kell a magyar embernek az a puccos CNN sem. Helyére várjuk a Nóta TV-t, csak hogy változatos legyen a kínálat, és a színvonal is megmaradjon."

A teljes cikk itt

Ennek is vége?

Ez sem tartott sokáig!
Talán mert sümegiek csinálják?
Csak nem ezt is átjátsszák valakik, valakinek?
Erről is tud valamit, polgármester úr?

Mit szóltok

Mit szóltok az ÚJ KábelTV árakhoz, 2011-re.

Lehet, hogy

Erről is a rédei tehet?

T-home, UPC, DigiTV csak

T-home, UPC, DigiTV csak ennyit

kábeltv

Ezt hagyjuk, ki is játszotta át a miskolciaknak a kábeltv-t, a süegiekét

Cak hogy mindenki tisztán lásson

A sümegi kábel TV hálózat igaz története!

2006-os választások előtt az utolsó testületi ülésen döntött a város, hogy sümegi vállalkozás üzemeltesse a sümegi kábeltelevízió hálózatot. Ezt versenytárgyaláson a Sümegi Infonet Kft. nyerte el. Döntés született, de jöttek a választások és az akkori polgármester a választások utáni polgármesterre bízta a szerződés aláírását. Rédei Zsolt lett az új polgármester, de ő már nem volt hajlandó aláírni a sümegi vállalkozással a szerződést (akkor még nem gyűrte maga alá a sümegi FIDESZ szervezetét) és Judi József alpolgármester aláírása került a papírok aljára. Már akkor látszott hogy nem fog simán menni az átállás. A szerződésben előírták, hogy 2007 január 1-én el kell kezdeni a szolgáltatást, mert amennyiben nem tudja a sümegi vállalkozás az átállást zökkenőmentesen végrehajtani, akkor a testületi döntéssel ellentétben marad a régi szolgáltató. A polgármester semmit nem tett annak az érdekében, hogy a régi szolgáltató átadja a város vagyonát képező antenna rendszert, fejállomást és az azt összekötő gerinchálózatot a sümegi vállalkozásnak. Tehát ezeket a rendszereket a Sümegi Infonet Kft.-nek saját költségén meg kellett építeni, ami természetesen a cég tulajdonát képezte, ezek a beruházások nyolc millió forint plusz költséget jelentettek a vállalkozásnak. Rédei Zsolt polgármester ebben az időben nem volt hajlandó fogadni a vállalkozás vezetőjét egyeztetések céljából.
A régi szolgáltató és a polgármester csodálkozva fogadta, hogy január 1-én már a sümegi vállalkozás szolgáltatott, holott a város tulajdonában lévő fejállomást szilveszter éjszakáján még rendőrök is őrizték, nehogy hozzáférjen az új szolgáltató, pedig a szerződések értelmében ezt már a kezelésébe kellett volna adni.Azt hittük a problémák megoldódtak. Sok baj volt a rendszerrel, elavult volt az eszközpark, foszladoztak a kebelek szigetelései. Folyamatos volt a régi rendszer javítása plusz 5.000.000 forint költség árán.A szerződés szellemében megbíztunk egy tervező irodát a csillagpontos rendszer tervezésével. A tervek elkészültek, jöhetett az engedélyeztetési eljárás. Tervezés plusz 5.000.000 forint. A tervezőnő időpontot egyeztet az építési osztályon, leutazik Sümegre, itt az akkori városgazda közli vele, hogy csak egy hónap múlva tudja fogadni. A tervezőnő mérgében felmegy a polgármesterhez panaszt tenni, aki közli vele, hogy ez a dolog csakis az építési osztályra tartozik, neki sem kedve, sem hatásköre ebbe beleavatkozni.A tervezőnő csodálkozva keresett fel, hogy mi folyik itt Sümegen. Ennél nagyobb városokba ha egy ekkora beruházást visz valaki akkor tárt ajtókkal fogadják, Sümegen meg kirúgják. Három hónap múlva megtudtuk, hogy Sümegen a nagyvázsonyi Satel Kft. elkezdi a csillagpontos rendszer kiépítését. Nem kell nagy fantázia hozzá, hogyan kerültek ide, de ez a cég szolgáltatott Nyirádon is, ahol Rédei Zsolt jegyzőként dolgozott.
A nagyvázsonyi cég három hónap alatt megkapta azokat az engedélyeket, amiket mi csak következő év májusára tudtunk beszerezni, mert a sümegi hatóságok mindig valamit kifogásoltak és kivárva az időt, mindig csak harmincadik napon kaptuk meg a kifogást, holott az irodánk a polgármesteri hivatalban volt. Ebben az időszakban a polgármestertől ha időpontot kértem, három négy hétnél előbb nem tudott fogadni, holott minden nap futólag találkoztunk. Amíg a mi engedélyeinket húzták halasztották, a nagyvázsonyi cég Sümeg nagy részén megépítette a csillagpontos rendszerét. Itt kell megköszönnöm Sümeg város lakóinak a kiállást a sümegi vállalkozás mellett, mert nem voltak hajlandók szerződést kötni a nagyvázsonyi céggel. Ennek köszönhetően a nagyvázsonyi cég eladásra került amit mi csak akkor tudtunk meg, mikor a cégjegyzékben megjelent, a vevő a PR-Telekom Zrt. az ország egyik legnagyobb szolgáltatója. Minket megkeresett a PR-Telecom képviselője és közölte, hogy vagy megveszik a sümegi cégünket, vagy vessen magára a tulajdonos. Nem volt mit tenni, a tulajdonos megkapta azt a pénzt, amit a cégre és a hálózatra költött, így fájó szívvel, de le kellett mondania a cégről, ha nem akart tetemes veszteséget magának. A hálózat annak ellenére a város tulajdonában maradt, csak az üzemeltető változott. A várossal kötött szerződések a mai napig érvényesek, különben miért fizetne a városnak a PR-Telecom még mindig bérleti díjat a hálózat után.
Sajnos egy multival és a hivatallal szemben nem voltunk képesek versenyezni.
Ha a városvezetés tényleg segítené a sümegi cégeket, akkor nem tudták volna ezt megtenni a Sümegi Infonet Kft-vel.

Köszönöm polgármester Úr!

Budi Ferenc Károly

kábel tv

Még a héten olvashatod hogy ki játszotta át és utánajárhat,hogy igaz é.

és Sümegen?

Elkelt a városi tv Szentgotthárdon
2010. 09. 08. - 10:19
Elkelt a városi tévé Szentgotthárdon. 180 millió forintért adta el a televíziót és az általa üzemeltetett kábeltelevíziós rendszert az önkormányzat. A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntés arról, hogy megkötik az adás-vételi szerződést azzal a helyi vállalkozással, amely az egyetlen jelentkező volt a meghirdetett pályázatra.