Hova tartozik ön Polgármester Úr?

Anomáliák a választások körül. Én egy jobboldali szavazó vagyok. Lenne néhány kérdésem.
Hova tartozik Ön Polgármester Úr? Sümegiek vagyunk tehát szegről-végről ismerjük egymást. Úgy tudom 17 évesen lett ifjú kommunista.

Az úgynevezett rendszerváltás után egész fiatalon a szocialista polgármester áldásos közreműködésével (mentsük át a jó elvtársakat) lett a Jóléti Szolgálat vezetője Sümegen. Biztosan sokan emlékeznek még az uborka botrányra, sok szorgalmas család pénztárcája bánta, az Öné ugye nem! Ebből Ügyészségi vizsgálat is lett, aminek eredményéről nincs tudomásom, de túl rosszul nem jöhetett ki belőle mert a szocialista párt eldugta egy kis faluba jegyzőnek, így eltűnt a sümegi közéletből. A botrány elcsitult, mehetett egy nagyobb községbe jegyzőnek (Nyirád). Mikor onnan eljött a lakoság misét mondatott ennek örömére. Eljöttek a 2006-os választások. Az öszödi beszéd után szocik teljes erkölcsi csődje után, megjelenik Sümegen, de már mint a FIDESZ polgármester jelöltje. Hova tartozik Ön Polgármester Úr?
Áldásos tevékenysége Sümegen:
Diktatórikus módszereinek köszönhetően maga alá gyűri s sümegi FIDESZ-t, amely eleinte ellenáll a terrornak. A Polgármester ellenvetése ellenére kinevezi óvodavezetőnek Kustosné Tobak Erzsébetet. Ez győzelem? Már nem Ő az óvodavezető.
Lett Sümegnek két fizetett Alpolgármestere, ezek javadalmazása kb. 10.000.000 azaz tízmillió forinttal terheli a város költségvetését. Ez mind a mi adónkból. Ezért a pénzért az egyik italosan kóvályog a Polgármesteri Hivatalban, ezzel is javítva a munkamorált. Két éven belül kétszer is elvették a jogosítványát ezen hobbija miatt. Azóta a két alpolgármester ikrekkén mindenhova együtt járnak. Megéri ugye?
Nem tudom törvényes vagy nem, de a Költségvetési Bizottság Elnöke csinálja a közétkeztetését, ami természetesen a legdrágább is a környék.
Mi sümegiek fizetjük a legtöbbet a szemétszállításért, vízért, csatornáért és a munkanélküliség az országban a legmagasabbak között van..
Jó iskola volt önnek Polgármester Úr a Kommunista Párt!
Hova is tartozik ön Polgármester Úr?
Pályázatok:
Szocialista kormányzás alatt jó szocialista összeköttetés, sok pályázati pénz, ugye Polgármester Úr!
De ki fizeti vissza a hiteleket, mert azokat vissza kell. Felhívom az olvasók figyelmét, arra, hogy a hitelek törlesztésének elkezdésekor a város csődveszélybe kerül. A hitelállomány lassan eléri az éves bevételek összegét. Miből működik akkor a város? A sümegi vállalkozók nem kaptak munkát a pályázatokból. Az összes pályázatot egy kétes hírnevű vállalkozás nyerte el, amely jelenleg Rendőrségi és Vám és Pénzügyőrségi vizsgálat alatt áll, fiktív számlák kibocsátása és más visszaélések miatt. Csak nehogy a mi kis városunk is belekeveredjen!
A sümegi szocialisták soha nem bírálták nyilvánosan a Polgármester Urat, legfeljebb a sümegi FIDESZ-t. Csak nem egy az akol egy a bárány Polgármester Úr?
Talán azért volt szükség a sok pályázatra, hogy a pályázatokban résztvevők, a pénzek bizonyos százalékát megkapják? A Közbeszerzési Bizottsági Elnök élettársának a házát a nyertes kivitelező felépítse? Így alakult át a Szeretem Sümeget csapat, egy a szeretem a zsebemet csapattá.
A FIDESZ kormány meg ha nem akar majd nagyon kellemetlen helyzetbe kerülni, majdcsak kihúz bennünket a szarból. És ha nem?
Hova tartozik Ön Polgármester Úr?
2010-09-04

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Látnok, csak nem figyeltünk.....2007.06.13

Volt itt látnok, csak nem figyeltünk rá!
-mondhatná a sümegi Fidesz.

2007.06.13 17:08:21
"Szocik átvették a hatalmat a Sümegi Fideszben.
Volt KISZ titkár az új sümegi polgármester. A papája MSZMP pártitkár volt. Az újsütetű Fidesz tagok a szociktól jöttek... Régi bolsevik módszer:épülj be,s ha itt az idő,vedd át a hatalmat!......
Ők egy zárt "klubot" alakítottak,nehogy már beszivárogjanak a tisztességes jobboldaliak,s leváltsák a mostani igen sok kárt okozó vezetést!
A helyi KDNP,MDF és a kisgazdák nincsenek velük jóban...s ezeket a tényeket az országos vezetőség sem tudja,vagy nem akarja tudni...."

http://tasztal.inventra.hu/Article/showArticle?t=9164267

A szabad véleménynyilvánítás alapvető emberi jog, a szólásszabadság része.
A Magyar Köztársaság Alkotmánya védi a szabad véleménynyilvánítás jogát,
tekintet nélkül a megfogalmazott álláspont érték- és igazságtartalmára.
Az Alkotmány 61. §-a (1) bekezdése: A Magyar Köztársaságban mindenkinek
joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű
adatokat megismerje, illetőleg terjessze.

Sümegi fideszesek!

Sümegi fideszesek, alapszervezet tagjai:

Lemondott már a Végh?
Lemondtak már az alelnökök?

Fidesz tagság követeljétek a lemondásukat vagy
Ti lépjetek ki!!!!!!
Figyelem!!!!!!!
Dóber L., Simon B., Macsotai E., Gadácsi I.,
Dolly néni azonnal kergessétek el őket!

A VÁROS MÁR MEGTETTE!!!!

1 eltévedt bary

Cigány/Roma önkormányzat

Érdemes ezt is megnézni!
Az elmúlt 4 év ténykedését.

http://kozadat.localinfo.hu/sumeg/?module=news&action=list&fname=roma_ki...

In Memoriam Sümeg 2006

Ki írta, mikor és hol?

A megfejtés:

http://data.hu/get/2976021/2006.jpg

1 gyüjtő

Kinek van meg a 2006-os választás előtti sümegi Fidesz kampányanyagai,
ígéretei, szórólapjai nyomtatott formában?
Az jelentkezzen a sumeg@mailbox.hu e-mail címen.

Köszönöm!

A gyüjtő

Köszi!!

Sümegihirek

A választások alkalmából tettem fel néhány szavazó modult.

Szavazhatsz bármennyiszer ha törlöd a sütiket a böngésződből.

Jó nyomogatást mindenkinek.
http://sumegihirek.gportal.hu

Egy kis múlt

http://radioszombathely.hu/?base=newsarchive&type=read&id=23768

Milyen érdekes csak Sümegen ráfizetés minden,sőt örüljünk, hogy ingyen lebontja a PR Telecom a régi rendszert.-állította Végh alpolgármester.

kérdés

Akkor országunknak volt egy libatolvaj miniszterelnöke? Nekünk lett egy uborkatolvaj polgármesterünk? Szépen nézünk ki.

Miert is volt libatolvaj a

Miert is volt libatolvaj a miniszterelnok?

Olvassunk Szolzsenyicint!

Szolzsenyicin írta: „A kommunistáknál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, rombolási hajlamuk,kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, azaz nem kommunista ember számára.
A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így hív:lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek (......) egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista. Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja.”

Olvassunk Szolzsenyicint!

"Mi volt az a

"Mi volt az a "jobboldaliság", amely Magyarország vesztét okozta? Valamilyen hit, hétszer szent elv, tételes meggyőződés? Nem, más volt. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember", előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény-magyar", tartani a markát s keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól, társadalomtól. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni. Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Márai Sándor

"Mi volt az a

Ez a cikk felháborított, a hazugságokat helyesbítem, de idézem zárójellel az eredetit is.
("Mi volt az a "jobboldaliság", amely Magyarország vesztét okozta? Valamilyen hit, hétszer szent elv, tételes meggyőződés? Nem, más volt. Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a "jobboldaliság" címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő, mint "keresztény magyar ember", előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert "keresztény magyar úri ember", joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, lenézni mindenkit, aki nem "keresztény-magyar",) Ajánlom figyelmébe önnek és másoknak hogy a Magyar nem néz le senkit, ez egy befogadó nép, ez a veszte! Vannak népek, akik lenézik a másikat, külön szavuk van a másság kifejezésére .Pl: gádzso, goj,(goj: tisztátalan vagy szenny, ezzel a szóval jelölik a zsidók többek között az ürüléket és a disznót) ezek azok, akik így akarják kompenzálni alsóbbrendűségi komplexusukat. ( tartani a markát s keresztény-magyar markába baksist kérni az államtól társadalomtól. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme.) A helyreigazítás végett nem a keresztény Magyarok azok, akik a kommunista diktatúra idején beleültek a Magyar uralkodó osztály vagyonába utána meg mindenfajta címen kárpótlást követeltek, majd privatizálták maguknak az ország egy részét, a másik részét meg eladták a külföldi fajtestvéreinek . Vajon kik ők? (S ez a fajta nem tanul.) Ez igaz, csak rossz irányba értelmezte, 56-ban már besokallt az ország, legközelebb - bízom benne- nem ússzák meg ilyen könnyen. (Szíve mélyén örökké visszasírja a "jobboldali, keresztény, nemzeti" világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni.) Úgy látszik, nem ismeri a történelmet: Kun Béla és csürhéje, akik zsidók voltak, kezdték el MO-n a rablást, és nem a jobboldali, keresztény, nemzeti. Az európai zsidóság deportálását a cionista zsidók rendelték meg Hitlertől, aki maga és neje egyaránt odatartozott, amerikai és svájci bankokban mosták tisztára a pénzt, ebből alapították meg Izrael államot. Az amerikai banknak a Bush nagypapa volt az igazgatója és a háború végén államosították az USA-ban. Egy amerikai professzor írt róla egy könyvet, a neten rá lehet keresni, tudom ajánlani még Jozefus Flavius: Nagy zsidó háborúját: amíg a római légiók ostromolták Jeruzsálemet, a zsidók egymást ölték, három pártra szakadva a város falain belül, a negyedik csapat királya meg közben WC papírnak használta a nyelvét a római főparancsnokságon (Ez a fajta sohasem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van, vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.") A utolsót nem kommentálom, ez így igaz.

Tisztelt Parádi

Tisztelt Parádi Úr!

Olvastam pár cikkét és bevallom tetszett, pedig a pártállásom nem azonos Önnel!
De az előbbi bejegyzése és kommunistázása így 2010-ben hát nem is tudom szerintem nem ezzel csak támogatókat veszít! A kihez tarozik polg.m úr cikke pedig olyan suggalatot ad, mintha Ön rátosi ferenccet szeretné polgármesternek, akit Ön még 2002-ben és 2006-ban lehordott a sárgaföldig.Szóval inkább azt monja el minden sümeginek mit szeretne képviselőként azt hogy szeretné és tudná megvalósítani!!!
üdvözlettel: egy volt támogatója!!!!!

Kedves

Kedves Kiváncsifáncsi!

Köszönöm észrevételeit, de ez egy idézet nem az én szavaim. Én nem is tudnék ilyen jól és tömören fogalmazni.
Talán félreértettük egymást. Hitem szerint az emberek alapvetően nem változnak, olyanok maradnak amilyennek szocializálódtak. Vannak persze kivételek is.

Talán egyszerű a kérdésére a válasz, miszerint hová tartozik Sümeg város polgármestere, gondolok itt egy bizonyos köpönyegre.

Köszönom kritikus megjegyzését, meg is fogadom. Mint tudja a párt, amelynek tagja vagyok nem tudott polgármesterjelöltet állítani. Ennek megfelelően nem támogatunk senkit és a Sümegi emberek bölcsességére bízzuk, hogy kit fognak támogatni. Ez demokratikus és talán jó is van ez így. A helyi KDNP egy fiatal szervezet a politikai csatározásokban, ezért aztán nekünk is tanulnunk kell.

Mit is lehet igérni a Válsztópolgároknak? Igérni csak felelősen lehet, ahhoz pedig sok-sok információra lenne szükségünk, ami sajnos nincs meg. Amit tudunk, Városi honlap és egyéb helyekről, hogy közel 1 milliárd Ft hitele van a városnak, amit szerintem még Ön sem hallott a városunk vezetőitől.(ezt persze vissza kell fizetni méghozzá kamatostul) Ez nagyon-nagyon nagy összeg. Igérgetni itt nem lehet. Csak felelősen elmondani, hogy ez van. Én személy szerint, ha bekerülök a testületbe (önkritikusan és nem tősgyökeres lakosként igen kicsi ennek az eséje) azt tudom igérni, hogy tisztességesen,őszintén és a legjobb tudásom szerint fogok dolgozni, és SZOLGÁLNI!!!! az Embereket.

Hitem szerint az önként vállalt társadalmi munkáért nem jár díjazás és ezen is fogok dolgozni, hogy ez így is legyen.

Amit 2006 őszén Rátosi Ferenc polgármester úrról írtam azt ma is fenntartom. Mindenkinek megbocsátok, de nem felejtek. Megbocsátottam, de nem felejtettem. Még valamit. 2002-ben nincs tudomásom arról, hogy Rátosi Ferenc ellen bármit is írtam volna.

A cikke viszont kiváló!

Jó szerencsét!

Parádi Ervin

Ui: Elbújhattam volna a névtelenségbe, de nem tettem. Azt hiszem ez így a korrekt, még akkor is ha szavazatokat vesztek. Nem félek hogy nem kerülök be a helyi testületbe, hiszen aki szolgálni akar, annak nincs mitől félnie. Aki pedig fél, az nem SZABAD!

ig

hazug ember vagy parádi,a munkahelyeden,ugyanolyan pitiáner zsarnok vagy
mint a polgármester a hivatalban,elmondják a saját dolgozóid (a fideszes titkárnöd is)
2002-ben is támadtad a rátosiferencet
te aki 2006-ban mocskoltad a zsoltékat a gyözelmük után
sunyin ,lapitva a kdnp-ben tulajdonképpen-leköpve önmagad- támogattad őket
a fidesz és a kdnp szövetségben a nagy egyetértésben irányitoták a várost
a nagy lászló évekig alázatosan kiszolgálta a polgármestert
megszavazta a főállású alpolgármestert is, nézz csak utána
ha a RÉDEI ZSOLT NEM VÁGJA ki a választási listáról(mert kellett a hely másoknak)
ma is a táskahordozoja lene
ezt látják ám a választok is
és ha te is ott lettél volna a listán mint évekig kussoló kdnpés
akkor hálás lennél a polgármester úrnak és a hangodat sem hallanánk
ahogy 4 évig nem is hallottuk
miért nem emelted fel a szavad pl. a város eladósittása ellen
ez egy folyamat volt,töbször is szolhatál volna ,miért nem teted

hiteltelen ember vagy ,és ezért nem jutssz be a testűletbe

Válasz Ig-nek

Kedves Ig!

Köszönöm hozzászólását, sokat tanultam belőle. Végre megtudtam, hogy 2002-ben támadtam Rátosi Ferencet, pedig én erre nem emlékszem. Büszke vagyok a memóriámra, de lehet, hogy most cserben hagyott. Kérem Önt, ha a megfelelő anyag a rendelkezésére áll azt tegye fel ezen oldalak valamelyikére.
A munkahelyemen vezetőként valóban elég nehéz eset vagyok, de ott nincs demokrácia! Gondoljon csak bele abba, ha valakinek azt mondom, hogy takarítsa ki modjuk a műhelyt azt válaszólná, hogy Szavazzuk meg! Gondolom Ön is belátja, hogy ez nem lenne normális, főleg egy olyan veszélyes üzemben ahol már 16 éve vagyok üzemvezető. Viszont én is dolgoztam szakmunkásként és sosem felejtem el, hogy abban az időben miképpen is gondolkodtam az akkori vezetőimről. Nos, akkoriban egy vezető lehetett magas, alacsony sovány vagy kövér, de okos az biztosan nem. Szerintem ez most sem változott, ezért amit írt azt eddig is tudtam, sőt meg is szoktam ezen gondolataimat munkatársaimmal osztani. Somolyognak rajta.
A munkahelyemen egyébiránt nem zavar, hogy dolgoznak pártaktivisták is, nyugodtan érdeklődjön utána. Nem keverem össze a székeket, ha tudja mire gondolok.

Sosem toltam a Rédei szekerét, sőt mindig is sejtettem, később pedig tudtam, hogy milyen ember is Ő valójában. Ezt minden KDNP-s megmondhatja Önnek.Talán Rédei úr is egyetért ezen gondolatommal.
Az pedig, hogy háttérbe húzódtam több dolog miatt volt. Egyrészt vártam, hogy Nagy László elnök úr, vajon mikor jön rá arra, hogy ezek milyen emberek, másrészt egyetemi tanulmányokat folytattam és így a család, a munka és az iskola mellett nem volt másra időm. Ráadásul nyaranta folytattuk a házunk felújítását is. Nagy László elnök úr egyébként önálló ember és minden döntéséért önállóan felel. Gondolom ő is mérlegel mindent amikor dönteni kell, de ő is téved vagy tévedhet. Ezt általánosságban írom, nem pedig az Ön által felvetett esetre.

Ami pedig a kölcsönt illeti. A kölcsönt felvették és a felvétel előtte sem értettem ezzel egyet. Mint ahogy a házunk felújításánál sem vettem igénybe kölcsönt és így már 14 éve építgetjük, de még mindig nics készen. Viszont nyugodtan alszunk.
Felvették és én hiába írok bármit, attól a tény az tény marad. Egyébiránt a város pénzügyi dolgainak őszinte kommunikálása éppen a Polgármester úr feladata lenne. Persze ő ezt csak most tette meg, no nem verbálisan, hanem elektronikus formában. És nem is azért, mert most ő rájött az eddigi hibájára, hanem azért mert törvény kötelezi rá.

Remélem és bízom benne, hogy válaszom kielégítette kiváncsiságát.

Jó szerencsét!

Parádi Ervin

HITELTELE

CSAK MOSAKODTT PARÁDI ÚR SZÁNALMAS VOLT A VÁLASZA
SEMMIT NEM TUDOT CÁFOLNI
,TV-BEN KÁR VOLT " BESZÉLNIE" SOKKOLÓ VOLT!

Nem a tv szereplés volt!

Nem a tv szereplés volt sokkoló, hanem amit a
lábad közé nyomtak, elölről a választások eredményével.