Új képviselőtestület Sümegen

A lakosság terheinek csökkentését, új munkahelyek teremtését, stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodást ígért Rátosi Ferenc polgármester tegnap.

A város újonnan megválasztott képviselő-testületének ünnepi alakulóülésén a négy év után visszaszavazott polgármester ugyanakkor többször említette a mostani kormányprogram iránti elkötelezettségüket. Ezt a korelnök Bánusz László is kiemelte beszédében, minden bizonnyal azért, mert a FIDESZ helyi jelöltjei vereséget szenvedtek Sümegen, de nem a lakosság balratolódásának következtében. Legalábbis az elhangzott megszólalások egyértelműen erre utaltak. Rátosi Ferenc korábbi polgármestersége alatt a Független Kisgazda Párt színeiben szerepelt, most egyebek között a helyi Jobbik is őt támogatta.
Az új testületbe egyedül ifjú Papp Imre került be mint FIDESZ-jelölt, Bánusz László, Bebesi Józsefné, dr. Gergely György, dr. Kulcsár Ferenc Károly, Kulcsár Zoltán függetlenként, Nagy László a KDNP, Farkas Béla az MSZP jelöltjeként kapott mandátumot. Alpolgármestert tegnap nem választottak, de várhatóan Kulcsár Ferenc Károly tölti majd be ezt a pozíciót.
Sümegen még annyi érdekessége van (volt) a választásnak, hogy a FIDESZ és a KDNP helyi szervezeti között ellentét alakult ki, így tulajdonképpen az országos szövetség helyben nem működött.
Rátosi Ferenc polgármester az ünnepélyes eskütétel után beszélt arról is, hogy a városnak egymilliárd forint hitelállománya van, amely mindenképpen nehéz terhet ró majd a helyi lakosságra és olyan döntéseket is igényel, amelyekhez a lakosság véleményét is kikérik majd szavazás útján.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.
A jobbik képe

Love quotes A TURUL ÖRÖK,

Szilveszter - BÚÉKLove quotes

A TURUL ÖRÖK, CSAK SÜMEGEN KÉSZÜLNE EL.

Felhívás - Felszólítás

Hátha a képviselőink nem tudják kikről van szó!!!!!
Név szerint a fent felsorolt választottakról!

"Tisztelt sümegi Önkormányzati Képviselők!

Az oldalt olvasgatva kérem Önöket, hogy ennek az ügynek járjanak a végére. Amennyiben szükséges, hozzák meg a megfelelő döntéseiket, bűncselekmény gyanúja esetén pedig tegyék meg körültekintő intézkedéseiket.
Amennyiben szükséges, kellő mértékben tájékoztassák a sümegi polgárokat......
......
Önök a választások alkalmával azt az ígéretet tették, hogy rendet tesznek ezekben a kérdésekben is.

Kérem Önöket, hogy az esküjüknek megfelelően járjanak el az ügyben, a tisztesség, a törvényesség és a sümegi lakosok érdekeinek maximális figyelembevételével.

Ez Önöknek kötelességük."

Felhívás!

Szegény Széchenyi meg

Szegény Széchenyi meg foroghat a sírjában. A legnagyobb magyar is feleslegesen írta a hitel című könyvet, ha még most is ilyen hülyék élnek e földön.

É.I

É.I

Czobor Lászlóné Marianna - Sümeg, Magyarország

2008. 10. 15., 12:28

"Ha ön lenne a polgármester, mi lenne az első három intézkedése?
Nehéz elképzelnem, hogy én legyek a polgármester, de megpróbálom. Amikor más dönt, akkor könnyebb kritizálni, mint amikor nekem kell dönteni, azt jól meghatározni. Első intézkedésem a település élhetési lehetőségeinek javítása lenne. Második, a közalkalmazotti, és köztisztségviselői létszám csökkentése, és a felszabadult források infrastruktúra fejlesztésére fordítása."

http://www.origo.hu/vilagkorul/20080911-sumeg-iwiw-a-vilag-korul.html

re

2005. március 16., szerda 12:54

A sümegi polgármester szerint a helyi fiatal baloldal és egy volt kisgazda áll annak a hátterében, hogy egy ingyenes tárhelyen az ő adataival kitöltött III/III-as munkadossziét jelentettek meg. Rátosi Ferenc állítja, soha nem szervezték be, soha nem írt senkiről jelentéseket.

Az egyik ingyenes tárhelyen olyan dokumentumokat tettek közzé, amelyek szerint Rátosi Ferenc sümegi polgármestert 1983. február 12-én, a Belügyminisztérium III/III-1-b alosztálya beszervezte Rácz Ferenc néven. A dokumentumok szerint Rátosi feladata az volt, hogy egyházi intézményeknél vegyen részt a belső elhárítás tevékenységében. Az Index szerdán a Történeti Levéltárhoz fordult, és kikérte a polgármesterről esetlegesen előforduló iratokat.

Rátosi Ferenc
Rátosi Ferenc
A bizonytalan eredetű, és hitelességű dokumentum szerint a beszervezést a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság egyik főhadnagya végezte. A beszervezés alapja "terhelő, kompromitáló" adatok - olvasható a dokumentumban.

MÁS!

.
Vona Gábor évadnyitó beszéde: "Az igazság szabaddá tesz":
.
http://www.youtube.com/watch?v=k7m29F3zKdE
.
.
NAGYON JÓ!!!!!
.
SZEBB JÖVŐT MAGYARORSZÁG!!!
SZEBB JÖVŐT MAGYAROK!!!
HAJRÁ MAGYAROK!!!

LÁSSUK

A bizonyítékokat.De ez Sümegen nem lenne meglepetés hisz az előző pógi is ifjú kommunista volt FIDESZ színekbe MSZP támogatással.Mi lenne a különbség?Beépített ügynök ez is az is.Volt választási lehetőség?Vagy talán indult más is?

MÁS.

http://www.youtube.com/watch?v=VGbFIAJgkRw
EZ A FILM MAGÁÉRT BESZÉL,ÉRDEMES MEGNÉZNI MERT ÉN IS ÍGY ÉRZEK,INKÁBB LEGYEK RASSZISTA DE NEM TŰRHETÜNK MÁR SOKÁIG!!!!ELÉG VOLT MÁR A KORMÁNY ALJASSÁGÁBÓL,A TUDATOS MAGYAR IRTÁSBÓL!!!!!!

REAGÁLÁS!

Köszönöm!Sajnos ez a nagy helyzet!Magyarok megmaradása a tét!Jó hogy Magunkfajtát védjük, hiszen már gyarmat vagyunk!Idegenlelküek Hatalmon, rendesek lent!De olyan rózsa nem nyílt mi elnem hervadt volna!

Úgye SÜMEG nem

De bizony így járunk

Ma ismét egy szög Sümeg KOPORSÓJÁBA!!!!!!

REAGÁLÁS!

AZT MÁR RÉG MEGTETTÉK,A BOLSILIBERÁLISOK!NEMCSAK SÜMEGEN, EGÉSZ ORSZÁGBAN!

REAGÁLÁS!

AZT MÁR RÉG MEGTETTÉK,A BOLSILIBERÁLISOK!NEMCSAK SÜMEGEN, EGÉSZ ORSZÁGBAN!

Valaki segitsen!

Ez Sümegen, hogyan van a számok tükrében,
ha valaki tudja írja le!!!!!

Nemesvid 2006-ban az éves költségvetésénél 2,5-szer nagyobb hitelt vett fel a szennyvízcsatorna kiépítésére, most 89 milliós vagyona értékesítésével próbál menekülni az időközben 350 milliósra duzzadt adósságból.

Eddig fejtek, most röhögök

Sírni kell és tenni valamit!

Nem röhögni kellene hanem tenni valamit,
mert ma sincs tej, meg holnap sem lesz.

Na végre

re

Lacika még szép hogy postás marad 4 órás munkát teljes fizuért mért ne egyébként meg olyan színes mint a szivárvány a feríkével tisztázhatta már az út jelzö táblák kocsi jára rakását

HA-HA-HA

HA-HA-HA!

Az én munkaidő beosztásomhoz nem hinném, hogy bármi közöd lenne. Nekem van egy Főnök Asszonyom, akinek beszámolóval tartozom és felügyeli a munkámat, de az nem hiszem, hogy szerény személyed lenne. A "Ferikével", akit nyugodtan hívhatsz Polgármester Úrnak már 6 éve elrendeztük az út jelző táblák kocsira rakását (ha annyira érdekel), ami egyébként útjelző bója és nem tábla, Te kis tudatlan.
Tehát ez sem jött be igazán részedről, de azért egy próbát megért, nem? HI-HI-HI

Baráti üdvözlettel:

ifj. Fazekas László

Sümegen mennyi az annyi?

"a testület létszáma lecsökken, a képviselői tiszteletdíj
az eddigi 65705 forintról 85030-ra emelkedik. Ezenfelül
a bizottsági elnöki vagy településrészi önkormányzati
vezetői pozícióért az alapdíj 30%, bizottsági tagsági
feladatok ellátása után pedig 20%-a jár még."

És nálunk mennyi??????

Forrás

Teljesített ígéretek

Rátosi Ferenc polgármester gőzerővel látott neki ígéretei teljesítésének! A munkahelyteremtés projektben ért el nagy eredményeket: röpke 1 hónap alatt munkahelyet teremtett Kovács Mihálynak és Németh Richárdnak. A hírek szerint a harmadik ifj. Fazekas László lesz, aki jelenleg még postás, de az OLLÉ pálya üzemeltetője lesz nemsokára!

Nem szép dolog

Mindenkinek zsíros állás!
De ne feledjük a végh lacika sem volt
egy hónapnál tovább munkanélküli.

OLLÉ!

Remélem, a hírek igazak és leváltják az előző üzemeltetőt. Amúgy meg az ifj. Fazekas biztos lehetsz benne, hogy az üzemeltetés mellett is postás marad és még képújság szerkesztő is, sőt még külső bizottsági tag, mert neki a munka nem szégyen. Minden fiatal vállaljon ennyit magára, HAJRÁ SÜMEGIEK! Lehet próbálkozni.

Lacika kicsit szánalmas

Lacika kicsit szánalmas hogy magadról irogatzs felmagasztalókat!

Épp olyan szánalom van mint apád, aki mindig oda dörgölödzött ahol számíthatott valamire!

Egy gyökerek vagytok!

Gyökér válasza a tuskónak!

Drága barátom!

Örülök, hogy ennyi ember foglalkozik velem ezen a nagyon színvonalas kis oldalon.
Ez azt jelenti, hogy sokan irigykednek rám? Akkor talán még büszke is lehetek magamra, nem?
Viszont a gyökér szó jelentésével nem igazán vagy tisztában, ezt érzem soraidat olvasva. Úgy látszik, Te magadból indulsz ki, aki eddig úgy érvényesültél, hogy nyaltál és dörgölőztél, de neked is mondom, hogy ennek számodra, számotokra 2010. október 03 - tól vége. Nem sajnállak, megérdemelted a sorsod.

És még egy kis postscriptum a végére, már ha tudod, mit jelent ez a szó:

Ha mi gyökerek vagyunk, akkor én Téged egy szinttel feljebb rangsorollak,
mert TE EGY TUSKÓ VAGY!!!!

Baráti üdvözlettel:

ifj. Fazekas László

szavazás

Az új testületbe egyedül ifjú Papp Imre került be mint FIDESZ-jelölt, Bánusz László, Bebesi Józsefné, dr. Gergely György, dr. Kulcsár Ferenc Károly, Kulcsár Zoltán függetlenként, Nagy László a KDNP, Farkas Béla az MSZP jelöltjeként kapott mandátumot. Alpolgármestert tegnap nem választottak, de várhatóan Kulcsár Ferenc Károly tölti majd be ezt a pozíciót.

október 23.........

Jó ez az új város vezetés! Jók ezek az új programok kultúrális rendezvények, amiket szerveznek és terveznek! :)Csak az az egészben a baj, hogy erről a város lakosságát elfelejtik értesíteni, tájékoztatni...
Hol van ilyenkor a sümegi Tények, és egyéb propaganda újság?
Mi lesz holnap? Lesz városi ünnepség Október 23. emlékére? Mi lesz a program? Ki vagy kik lesznek a szereplők, előadók? Hol lesz egyáltalán?
Tudom ezek olyan kérdések, amik sok embert hidegen hagynak, de engem néha néha azért érdekelnének és családommal párt politikai állásfoglalás nélkül részt vennék, illetve régebben részt vettem!

Mindenesetre köszönöm a pontos és hiteles tájékoztatást a holnapi programokról az új városvezetéstől!

Ne felejtsék! HA Sümeg kúlturális programjait leépítik és megszüntetik, magukról állítanak ki szánalma bizonyítványt!

Azért van illetve lenne pár dolog, amit átvehetnének és vihetnének tovább a régi városvezetéstől minden ellenszenv nélkül...

Üdv: Buga Jakab!

jogos

jogos

Parádi Ervin videója rövidre vágva

Remélem nem baj hogy talán kicsit viccesre sikerült.
Ha bárkinek baja van a videóval jelezze.

http://www.youtube.com/watch?v=1i7Pgq9BGO0

Ez Videó?!

Ez Nagyon szar!

Ha!!!

Ha fideszes lennék, nekem sem jönne be!

-

nem vagyok fideszes ,de ez nagyon szar.

Sokáig

Sokáig gondolkodtál a válasszal.
A tartalom a lényeg nem a bélyeg!

Mivel nem pótolta

Mivel nem pótolta, besegítek!

A teljes cikk:

"Hírek a Nyugat-Balatoni térségből

Csökkentenék a terheket
szj, p, 10/15/2010 - 08:11
Sümeg (szj) A lakosság terheinek csökkentését, új munkahelyek teremtését, stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodást ígért Rátosi Ferenc polgármester tegnap.
A város újonnan megválasztott képviselő-testületének ünnepi alakulóülésén a négy év után visszaszavazott polgármester ugyanakkor többször említette a mostani kormányprogram iránti elkötelezettségüket. Ezt a korelnök Bánusz László is kiemelte beszédében, minden bizonnyal azért, mert a FIDESZ helyi jelöltjei vereséget szenvedtek Sümegen, de nem a lakosság balratolódásának következtében. Legalábbis az elhangzott megszólalások egyértelműen erre utaltak. Rátosi Ferenc korábbi polgármestersége alatt a Független Kisgazda Párt színeiben szerepelt, most egyebek között a helyi Jobbik is őt támogatta.
Az új testületbe egyedül ifjú Papp Imre került be mint FIDESZ-jelölt, Bánusz László, Bebesi Józsefné, dr. Gergely György, dr. Kulcsár Ferenc Károly, Kulcsár Zoltán függetlenként, Nagy László a KDNP, Farkas Béla az MSZP jelöltjeként kapott mandátumot. Alpolgármestert tegnap nem választottak, de várhatóan Kulcsár Ferenc Károly tölti majd be ezt a pozíciót.
Sümegen még annyi érdekessége van (volt) a választásnak, hogy a FIDESZ és a KDNP helyi szervezeti között ellentét alakult ki, így tulajdonképpen az országos szövetség helyben nem működött.
Rátosi Ferenc polgármester az ünnepélyes eskütétel után beszélt arról is, hogy a városnak egymilliárd forint hitelállománya van, amely mindenképpen nehéz terhet ró majd a helyi lakosságra és olyan döntéseket is igényel, amelyekhez a lakosság véleményét is kikérik majd szavazás útján."

http://www.esemenyter.hu/?q=node/787

A szabad véleménynyilvánítás alapvető emberi jog, a szólásszabadság része.
A Magyar Köztársaság Alkotmánya védi a szabad véleménynyilvánítás jogát,
tekintet nélkül a megfogalmazott álláspont érték- és igazságtartalmára.
Az Alkotmány 61. §-a (1) bekezdése: A Magyar Köztársaságban mindenkinek
joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű
adatokat megismerje, illetőleg terjessze.

Goebbels képe

"Az a jó a demokráciában,

"Az a jó a demokráciában, hogy megássa a saját sírját"

Nem szép

Mástól cikket lenyúlni, saját ként feltüntetni, -" "- jeleket lehagyni,
majd a végét törölni, ugye Sümeg szerző?!

A végét pótolom a net címet meg Ön pótolja!

A szabad véleménynyilvánítás alapvető emberi jog, a szólásszabadság része.
A Magyar Köztársaság Alkotmánya védi a szabad véleménynyilvánítás jogát,
tekintet nélkül a megfogalmazott álláspont érték- és igazságtartalmára.
Az Alkotmány 61. §-a (1) bekezdése: A Magyar Köztársaságban mindenkinek
joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű
adatokat megismerje, illetőleg terjessze.

Méreg!

SZerkesztő úr!Miért engedi hogy valótlant álítsanak?Lap szinvonalát lealacsonyítja két primitív ember.Nemtud mást csak magánüggyel folalkoznak, mely koholt vád!

Vélemény.

A szerkeztő Úrral közlöm, ami itt ami megy, eznem szólásszabadság,hanem azzal valóvisszaélés!Ocsmány dolog más nevében irkálni, az is hogy magánügyet pelengérre tenni!A sümegi lakósság arra kíváncsi kik adósították el Sümeg városát!!Nem arra hogy kinek hány gyereke van. A kokszosoknak mennyi van és lopásra tanítják, iskolába néha járnak néha nem!Ezt nem irta ki az a jellemtelen ember, ki Érit rempeli!Ha jól tudom, szép okos családja van és nem 11! Hamis adatokat ne tegyünk közzé mert az rágalom, kategoríában megy át!Ha valakit kikezdenek akkor azt dokumentummal bizonyítsák!A város előre igy nem megy!Köszönöm.

ADMIN

Ebben az Ő keze van főleg,
ha a hozzászólásodat is kivette!

Van itt cenzor és lenyúlás!

Adj 1 elérhetőséget, talán jelentkezik ez a

Sümeg szerző
= Sümeg admin

Vettem észre!

Cenzúra működík!Van mit ki sem tesznek!Eszt a lapot is színvonal alatti.
Más magánéletére ki kívánvcsi!Pletykás vénasszonyok megirigyelhetné ami itt megy!Rengeteg a Rágalmazás!Valótlanság, pont kinek halgatni kéne, ők húzzák össze az embereket!GYertyatartóink is vannak jóegypáran!SZégyelje magát,sok hazúg és Lopó illető!Isten szeme mindent lát, kiderűl mi igaz és mi nem!

Sőt

Dr. Rédei Zsolt szerint „rossz fát hugyoztam le”
blog leállítása is az Ő műve lehet?

De miért nem előbb és miért most?